Recepty > kuře > pečení holubi
Potřebné suroviny:
4 holubi, 4 mrkve, 4 cibule, 1 bobkový list, 3 dl vývaru, 1 dl červeného vína (nebo bílého), 30 g hladké mouky, 80 g slaniny, 40 g másla, 2 lžičky nadrobno nasekané petrželky, mletý pepř, tymián, sůl
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno a roztavíme na pekáčku, přidáme změklé máslo, drobně nakrájenou cibuli a mrkev, koření, petrželku a krátce podusíme. Očištěné holuby nasolíme, opepříme, dáme na zeleninu, podlijeme trochou vývaru a vínem a pečeme ve středně vyhřáté troubě (190 °C). Při pečení holuby obracíme, poléváme šťávou a podléváme horkým vývarem. Dvacet minut před dohotovením přidáme hladkou mouku rozkvedlanou v trošce vývaru a rozmícháme ji se šťávou.
Podáváme s vařenými brambory nebo vařenou rýží a rybízovým rosolem.
Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Citronové kuře podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží čína s těstovinami ze kterých vytvoříme věneček.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Dušená kuřecí játra se zeleninou podáváme s rýží.
Treska s rajčaty přelitá šťávou.
Kuřecí čína s ananasem a arašídy.
Kuřecí nudličky na smetaně dochutíme solí a pepřem.
Recept na cibulové čatní přináší charakteristickou chuť.
Obrácené řízky osmažíme na rozpáleném oleji.
Recept kuřecí nudličky s rýží
Recept na přípravu jídla pečení holubi přináší na talíř inspiraci.