Recepty

Recepty > polévky > pašerácká dršťkovka

Pašerácká dršťkovka

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g vařených a nakrájených drštěk, 40 g sádla, kousek cibule, 50 g hladké mouky, česnek, majoránka, mletá papriky, kmín, mletý pepř, sůl, masox

Recept na přípravu:

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a kmín, zasypeme moukou, osmažíme dozlatova, vmícháme mletou papriku, zalijeme vývarem z masoxu a rozšleháme. Polévku osolíme, opepříme a vaříme nejméně 20 minut. Doplníme ji vodou na objem 1,3 litru, přidáme utřený česnek, rozdrcenou majoránku, nakrájené dršťky, dochutíme masonem a necháme přejít varem.

Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kotlíková gulášová polévka ze všeho, co dama najdeme.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Kuřecí ragú s brokolicí

Recepty
Motto

Pašerácká dršťkovka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.