Recepty > polévky > papriková polévka se zakysanou smetanou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 červené cibule (nebo šalotky), 6-8 paprik, 2 lžíce olivového oleje, 250 gramů sterilovaných rajčat, 800-1000 ml vývaru (slepičí nebo zeleninový), 1-2 bobkové listy, sůl, čerstvý mletý pepř, trocha pískového cukru, několik stonků petrželky, bazalky nebo jiných bylinek, 4 lžíce zakysané krémovité smetany, tymián
Recept na přípravu:
Cibule nebo šalotky oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Papriky rozpůlíme, vyřízneme semeníky, lusky omyjeme a rovněž nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej a šalotku s paprikou na něm podusíme. Do hrnce přisypeme rajčata, přilijeme vývar, dochutíme tymiánem, bobkovým listem, špetkou soli, pepřem a pískovým cukrem a pozvolna vaříme asi 10 minut. Z vývaru pak odstraníme bobkový list, tymián a polévku ponorným mixérem rozmixujeme najemno. Bazalku nebo petrželku opereme, vodu otřepeme a lístky pak nasekáme najemno. Před podáním do polévky vmícháme zakysanou smetanu a talíře přizdobíme nasekanými bylinkami.
Další recepty:
Pohanková polévka se zeleninou a pohankou.
Zelňačka s klobásou a bramborem do které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Zelňačka s klobásou a houbami a lžící zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a bramborem jako přílohou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které v ní uvaříme.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou
Ochutnejte recept papriková polévka se zakysanou smetanou.