Recepty > kuře > paprikáš z králičího masa
Potřebné suroviny:
800 g králičího masa bez kostí, 6 lžic oleje, 200 g cibule, 10 g mleté sladké papriky, sůl, 1 kelímek zakysané smetany, hovězí vývar (vývar z kostky bujónu), (1-2 lžíce hladké mouky)
Postup přípravy:
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Potom přidáme nakrájené maso, opečeme krátce po všech stranách a osolíme. Orestované maso zaprášíme paprikou, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí. Občas zamícháme a podlijeme vývarem. Když je maso měkké, vmícháme postupně zakysanou smetanu a necháme asi 4-5 minut provařit. Chceme-li mít hustou (a vydatnou) omáčku, vmícháme do smetany jednu či dvě rovné polévkové lžíce hladké mouky a necháme provařit asi 5-8 minut. Podáváme s bramborem, rýží, bramborovým knedlíkem či tmavým chlebem.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Kuřecí maso na ananasu usmažíme na rozpáleném oleji.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Bramborový paprikáš
Recept na přípravu jídla paprikáš z králičího masa přináší na talíř svoji chuť.