Recepty > polévky > pálivá zeleninová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry zeleninového bujonu, sáček mražené zeleniny, cibule, 2 lžičky pálivé chilli omáčky, lžička soli, lžička oleje
Recept na přípravu:
Zpěníme cibulku na olivovém oleji, přilijeme zeleninový bujón, přidáme rozmraženou zeleninu, dosolíme a přidáme pálivou chilli omáčku. Vaříme asi 10-15 minut podle zeleniny.
Další recepty:
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Rybí polévka s houbami podáváme ji s opečeným pečivem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Polévka ze zvěřiny na kterou použijeme odřezky a kosti.
Cuketová omáčka na špagety.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Kapustová polévka
Pálivá zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.