Recepty > moučníky a dezerty > ovocná bleskovka ke kávě
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 koupený nízký korpus na koláč, marmeláda
Náplň: kompotované nebo čerstvé ovoce (jahody, meruňky, borůvky atd.), vanilkový uvařený pudink (0,5 l mléka, 1 pudinkový prášek, cukr podle chuti)
granko nebo strouhaná čokoláda na posypání
Recept na přípravu:
Korpus potřeme tence marmeládou, poklademe ovocem (větší kousky pokrájíme) a zalijeme horkým pudinkem. Posypeme grankem nebo čokoládou a po chvilce dáme ztuhnout do lednice.
Další recepty:
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ledová káva recept
Ovocná bleskovka ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.