Recepty > moučníky a dezerty > ovesné karbanátky se slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
150-200 g ovesných vloček, 50 g slaniny, 100 g salámu, 1/2 cibule, sůl, pepř, majoránka, česnek, 1 vejce, strouhanka, na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Vločky uvaříme ve vodě na kaši. Do husté prochladlé kaše vmícháme umletou slaninu, salám a cibuli, česnek utřený se solí, mletý pepř a rozemnutou majoránku. Máme-li možnost, můžeme přidat i 10é g vařené mleté zeleniny, nebo 100 g na cibulce udušených hub nebo lžíci sušených kvasnic. Směs spojíme vejcem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé karbenátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách smažíme na tuku. Podáváme se špenátem nebo s míchanou dušenou zeleninou a s bramborem nebo s bramborovou kaší a se salátem. Chutnají i s chlebem a hořčicí.
Další recepty:
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou
Ovesné karbanátky se slaninou vykouzlí na stole lahodnou chuť.