Recepty > moučníky a dezerty > ovesné karbanátky s droždím
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g ovesných vloček, 50 g tuku nebo slaniny, 1 cibule, 100 g droždí, sůl, 1 vejce, mletý kmín, pepř, petrželka, strouhanka, na obalení mouka, vejce, strouhanka, tuk na smažení
Recept na přípravu:
Vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši. Na rozpáleném tuku nebo rozškvařené slanině osmahneme cibuli, přidáme rozdrobené droždí a osmažime. K vychladlé kaši přidáme droždí, sůl, koření, petrželku a vejce. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Lžíci vykrarujeme kousky, navlhčenou rukou tvoříme malé karbenátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách smažíme v tuku. Podáváme s dušenou zeleninou a s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se salátem.
Další recepty:
Kukuřičná polévka do které vlijeme šlehačku.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Dip do tortilly necháme rozležet.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou
Ovesné karbanátky s droždím vykouzlí na stole lahodnou chuť.