Recepty > polévky > oukrop z jižních Čech
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 2-3 střední brambory, 1 střední cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, popřípadě kostka masoxu, 2-3 krajíce chleba, 2 lžíce sádla, zelená petrželka, majoránka
Recept na přípravu:
Do osolené vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory. Mezitím si osmažíme cibuli dohněda a natřeme česnek. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je tyčovým mixérem. Přidáme majoránku, necháme projít varem a odstavíme. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Do talíře nalijeme polévku, přidáme lžíci osmažené cibule a lžičku česneku. Přidáme osmažený chleba, zelenou petželku a podáváme.
Další recepty:
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které v ní uvaříme.
Pohanková polévka se zeleninou a pohankou.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Zelňačka s klobásou a houbami a lžící zakysané smetany.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka s klobásou pokrájenou na kolečka.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Játrová omáčka se zakysanou smetanou a bramborem jako přílohou.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Kuřecí vývar s nudlemi a nadrobno nasekanou petrželkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou
Ochutnejte recept oukrop z jižních Čech.