Recepty

Recepty > z jablek > nekynutý jablečný štrůdl

Recept na nekynutý jablečný štrůdl

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

40 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg tuku (hera), 2 celá vejce, citronová kůra (štáva), 3/4 prášku do pečiva, 6 lžic mléka
Náplň: 8 nastrouhaných jablek, vanilkový cukr, skořice

Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Polovinu těsta roztáhneme válečkem na nudle, na takto připravený plát těsta položíme náplň a zabalíme tak, aby z jablek nevytékala při pečení štáva. Z druhé části těsta vytvoříme stejným způsobem druhý štrůdl. Oba štrůdly potřeme žloutkem a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 150 °C cca 30 minut. Zda je štrůdl hotový, zkusíme špejlí.

Další recepty:
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Sypaný koláč s jablky pečeme při 180 °C.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Nekynutý borůvkový koláč s drobenkou dáme upéci do vyhřáté trouby.
Pečená jablka která zalijeme sosíkem.
Bramborové knedlíky podáváme jako přílohu.
Rybízové řezy s krémem.
Jablkové knedlíky

Recepty
Nekynutý štrůdl

Vyzkoušejte recept a chutnejte nekynutý jablečný štrůdl.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.