Recepty > z jablek > nekynutý jablečný štrůdl
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg tuku (hera), 2 celá vejce, citronová kůra (štáva), 3/4 prášku do pečiva, 6 lžic mléka
Náplň: 8 nastrouhaných jablek, vanilkový cukr, skořice
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na poloviny. Polovinu těsta roztáhneme válečkem na nudle, na takto připravený plát těsta položíme náplň a zabalíme tak, aby z jablek nevytékala při pečení štáva. Z druhé části těsta vytvoříme stejným způsobem druhý štrůdl. Oba štrůdly potřeme žloutkem a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 150 °C cca 30 minut. Zda je štrůdl hotový, zkusíme špejlí.
Další recepty:
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Buchta z nastrouhaných jablek která promícháme se skořicí.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Sypaný koláč s jablky pečeme při 180 °C.
Jablka v županu pečeme dozlatova.
Nekynutý borůvkový koláč s drobenkou dáme upéci do vyhřáté trouby.
Pečená jablka která zalijeme sosíkem.
Bramborové knedlíky podáváme jako přílohu.
Rybízové řezy s krémem.
Jablkové knedlíky
Vyzkoušejte recept a chutnejte nekynutý jablečný štrůdl.