Recepty > kuře > náplň zeleninová
Potřebné suroviny:
20 g másla, 1 cibule, 2 lžíce uvařeného květáku, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/8 uvařeného celeru, 1 středně velká mrkev, sůl, citronová kůra, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce
Postup přípravy:
Na másle necháme zpěnit oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli. Dáme ji do misky a přidáme k ní nadrobno nakrájený květák, ocezený hrášek, na kostičky nakrájený celer i mrkev. Doplníme strouhankou, vejcem a dochutíme solí a troškou omyté a nastrouhané citronové kůry. Dobře promícháme.
Další jídla:
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Palačinky s masovou náplní
Recept na přípravu jídla náplň zeleninová přináší na talíř svoji chuť.