Recepty > kuře > náplň žampionová
Potřebné suroviny:
20 g másla, 1 menší cibule, 250 g žampionů, 1 vejce, petrželka, sůl
Postup přípravy:
Na másle osmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a doplníme ji očištěnými, tence nakrájenými hlavičkami a nožičkami žampionů. Krátce osmažíme, podlijeme malým množstvím vody a asi 5 minut dusíme. Poté doplníme vejcem, za stálého míchání je necháme ztuhnout, osolíme a doplníme na drobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Pečené kuře na žampionech přelijeme omáčkou.
Slepice na paprice s těstovinami.
Nadívaná perlička pečená do křupavé kůrky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Boršč v tlakovém hrnci podáváme s kopečkem kysané smetany.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Kuře na paprice se smetanou a kompotem jako přílohou.
Palačinky s masovou náplní
Recept na přípravu jídla náplň žampionová přináší na talíř svoji chuť.