Recepty > kuře > na drůbeží tlačenku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 slepice, 500 g zbytků drůbežího masa, 500 g vepřové kůže, 500 g drůbežích játer, klobása, 6 vajec, 4 vejce uvařená natvrdo, 2 lžičky grilovacího koření, 2 lžičky vegety, 1 lžíce majoránky, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička drceného kmínu
Postup přípravy:
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže, odřezky a podobně) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme z kostí, vepřovou kůži a syrová játra pomeleme. Klobásu a uvařená vejce nakrájíme na kostky. Vše vložíme do mísy, přidáme koření a důkladně promícháme, přidáme syrová vejce a tolik polévky, abychom získali hustou hmotu. Směs naplníme do tlačenkových střev a vaříme na mírném ohni 20 minut na jedné a 20 minut na druhé straně. Po uvaření necháme tlačenku vychladnout.
Drůbeží tlačenku nakrájíme a podáváme s cibulí, octem a pečivem.
Další jídla:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Rýže s kuřetem a houbami
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží tlačenka.