Recepty > omáčky > myslivecká omáčka s vínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 dl bílého vína, 3 dl vývaru, 30 g másla, 3 lžičky oleje, 1 lžička petrželky, 1 lžička pažitky, 1 lžička rajského protlaku, 1 lžička hladké mouky, 3 žampiony, 2 cibule, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Z poloviny másla a z hladké mouky si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut. Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampiony, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a pokračujeme v dušení. Poté olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří. K žampionům přilijeme omáčku a dusíme ještě 6 minut. Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.
Další recepty:
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru na marinádu.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Meruňková omáčka k masu dochutíme a necháme vychladnout.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Sojové maso na kmíně s těstovinami.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebovou střídkou.
Smetanová koprová omáčka podle chuti dokořeněná a dosolená.
Koprová omáčka se smetanou.
Brusinková omáčka s červeným vínem
Dozvíte se zde, jak se připravuje myslivecká omáčka s vínem a recept na přípravu.