Recepty > polévky > mušlová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g mušlí, 1 sklenice drůbežího vývaru, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 1 sklenička smetany, 1 sklenička bílého vína, máslo, bílý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme lžíci másla, na kterém osmažíme cibuli s česnekem. Když začnou sklovatět přilijeme víno, vývar a vložíme mušle. Po přibližně čtvrt hodině vyndáme špatné mušle, které se neotevřely, dolijeme smetanu a dochutíme pepřem a solí.
Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Mušlová polévka má své kouzlo.