Recepty > polévky > mrkvový krém
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g mrkve, 200 g brambor, 800 ml hovězího vývaru, 200 ml smetany, 1 cibule, 2 lžíce oleje, hrst sekané petrželky
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, mrkev očistíme. Vše nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme mrkev s bramborami a orestujeme je. Zeleninu zalijeme připraveným hovězím vývarem a asi 15 minut vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. Dle chuti ji dosolíme, opepříme a zjemníme smetanou. Nakonec do mrkvového krému vmícháme čerstvou petrželku.
Další recepty:
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Telecí polévka
Mrkvový krém má své chuťové kouzlo.