Recepty > polévky > morkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g morku, 1 žemle, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, podle obliby česnek a majoránka nebo muškátový květ
Recept na přípravu:
Žemli pokrájenou na jemné kostičky pokropíme mlékem rozšlehaným se žloutkem a necháme prosáknout. Vmícháme rozsekaný morek, mouku, strouhanku, sůl, pepř, utřený česnek (pokud ho utřeme s větším množstvím soli, tak nemusíme vmíchávat sůl), rozemnutou majoránku nebo muškátový květ a nakonec tuhý sníh z bílků. Utvoříme malé knedlíčky, vkládáme je do vařící polévky a vaříme 3-4 minuty.
Další recepty:
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Strouhání do polévky z těsta.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Drožďové knedlíčky do polévky s cibulí.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Masové knedlíčky do rajčatové polévky
Morkové knedlíčky přináší na talíře svoji chuť.