Recepty

Recepty > polévky > moravská zelňačka

Moravská zelňačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička sladké a špetka pálivé papriky, sáček kysaného zelí, 1 vepřová konzerva nebo 2 nožičky lepší moravské klobásy, 1/2 kostky masoxu, 1/2 l smetany ko kávy nebo mléka (lze použít i kysanou smetanu), 4 lžíce sušené bramborové kaše (není nutná), sůl, česnek

Recept na přípravu:

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme, přidáme papriku a zelí i s nálevem. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Přidáme maso nebo klobásku na kolečka nakrájenou, masox a zalijeme smetanou s rozšlehanou sušenou kaší. Necháme zhoustnout a dochutíme solí a nastrouhaným česnekem. Podáváme s pečivem.

Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Marináda na kuřecí maso s kari kořením.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Moravská zelňačka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.