Recepty > zeleninové > mixovaná hrachová kaše
Potřebné suroviny:
400g hrachu, 2 lžíce másla nebo oleje, 250 ml mléka, 1 stroužek česneku, 1 cibule, majoránka, sůl
Postup přípravy:
Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Scedíme a ponorným mixérem rozmixujeme.
Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, sůl, česnek, postupně přidáváme mléko a za stálého míchání chvilku povaříme. Nakonec vmícháme umixovaný hrách, majoránku a dochutíme.
Hrachovou kaši podáváme s vařeným uzeným masem nebo opečenou uzeninou a kyselou okurkou.
Další jídla:
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Cuketové zelí dusíme.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Rýžová kaše s meruňkami
Mixovaná hrachová kaše osloví chuťové pohárky.