Recepty > polévky > milánská telecí polévka (Zuppa di vitello alla milanese)
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g odřezků telecího masa, 1 mrkev, 1 stonek celeru, 1 kedluben, 1 litr vody, sklenka červeného vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g vařených drobných těstovin, 50 g žampiónů, 40 g másla, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce strouhaného parmezánu, osmažený bílý chléb
Recept na přípravu:
Maso dáme vařit do studené vody, přidáme zeleninu, sůl a vaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na drobné kousky, utlučeme v hmoždíři nebo umixujeme v mixéru s troškou vývaru. V hrnci osmahneme na másle drobně krájené žampióny, vložíme na ně maso, zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rajčatový protlak, vařené těstoviny a ochutíme solí a vínem. Podáváme se strouhaným parmezánem a krajíčky osmaženého bílého chleba.
Další recepty:
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Mexická salsa s chilli.
Telecí polévka
Milánská telecí polévka (Zuppa di vitello alla milanese) má své chuťové kouzlo.