Recepty > kuře > medová marináda
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Maso (kuřecí, krůtí, vepřové...), 6 stroužků česneku, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička sušeného zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce medu, 8 lžic jemně pálivého kečupu, 2 lžíce grilovacího koření, chili papričky podle chuti, 150 ml oleje, sůl
Postup přípravy:
Prolisovaný česnek smícháme s ostaními surovinami. Maso osolíme, vložíme na pekáč, polijeme marinádou, promícháme tak, aby byl každý kousek masa namočen v marinádě a necháme v chladu alespoň 2 hodiny, ale lépe do druhého dne, marinovat. Poté vložíme na gril a pomalu grilujeme za potírání zbytkem marinády. Marinované maso můžeme také upéct v troubě.
Další recepty:
kuře na smetaně, játra na cibulce, francouzské řízky z kuřecího masa, kuřecí nudličky se šlehačkou a hořčicí, zapečené kuře v tatarské omáčce, kuřecí játra s jogurtem, kuřecí nudličky s rýží, kuřecí prsíčka na špízu, kuře pečené na pivě, kuře na kari, marináda na kuřecí maso, kuře na paprice, bábovka z kuřecího masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.