Recepty

Recepty > kuře > medová kuřecí křídla

Recept na medová kuřecí křídla

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g kuřecích křídel, 3 lžíce medu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, 6 stroužků prolisovaného česneku, 1 špetka soli, 100 ml oleje

Postup přípravy:

Prolisovaný česnek smícháme s medem, sojovou omáčkou, špetkou soli, citronovou šťávou a olejem. Do takto připravené marinády naložíme kuřecí křídla a necháme přes noc marinovat v ledničce. Marinovaná kuřecí křídla s medem vložíme do pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C po dobu půl hodiny. Během pečení několikrát křídla otočíme, aby dostala ze všech stran zlatočernou barvu. Poté zvýšíme teplotu na 220 °C a křídla dopečeme dalších deset minut. Podáváme s vařeným bramborem, bramborovými hranolky, vařenou rýží nebo čerstvým pečivem.

Další jídla:
Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou, kterou je přelijeme.
Zapečené kotlety s brambory a šlehačkou podáváme se zeleninovým salátem.
Pečené kuře na moravance pečeme ve vyhřáté troubě.
Zapečená sekaná s rajčaty a sýrem kterou potřeme vrstvou hořčice a kečupu.
Medové kuře pečeme v předem vyhřáté troubě.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Smažená cibule se hodí k různým kaším.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Medová marináda na potírání.
Smažená kuřecí kapsa obalená ve strouhance.
Žampionový krém vaříme 10-15 minut.
Pečená kuřecí křídla v medové marinádě

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm medová kuřecí křídla.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.