Recepty > houby > masovo-houbové rizoto
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 sáčky rýže
Směs: 300g mletého masa, 1 cibule, cca 1/2 talíře čerstvých hub, 50g slaniny, 1 lžíce oleje, 1 kostka masoxu nebo bujónu, 1 lžička sladké papriky, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Rýži uvaříme podle návodu nebo si uvaříme "nesáčkovou" rýži, jak jsme zvyklí.
Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a maso. Orestujeme, zaprášíme paprikou a podlijeme vodou. Osolíme, opepříme, přidáme masox a přibližně 30 minut podusíme.
Poté do směsi postupně přimícháváme rýži, pokud je potřeba přidáme trochu vroucí vody a dochutíme.
Masovo-houbové rizoto podáváme se zeleninovým salátem.
Další recepty:
Houby na smetaně s knedlíkem můžeme dosolit.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Houbový guláš s paprikou můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.
Polévka kyselo z hub dochucená octem.
Rizoto s hříbky posypeme strouhaným sýrem.
Polévka z májovek kterou podáváme s pečivem.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Houbové karbanátky usmažíme na oleji.
Bedly na víně a slanině.
Májovky na smetaně podáváme s kynutými knedlíky.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Hovězí guláš do kterého vmícháme jíšku.
Houbové rizoto
Masovo-houbové rizoto zve ke stolu.