Recepty > polévky > masové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g mletého masa (hovězí a vepřové), 1/2 žemle, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 10 g másla nebo sádla, lžička hladké mouky, pepř, sůl, 1-2 lžíce strouhanky
Recept na přípravu:
Žemli pokrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k mletému masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vařící polévky a zaváříme přibližně 4 minuty.
Další recepty:
Strouhání do polévky z těsta.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Masové knedlíčky do rajčatové polévky
Masové knedlíčky přináší na talíře svoji chuť.