Recepty > hovězí maso > masové hranolky s paprikami
Na tento recept bude potřeba:
4 plátky hovězího masa (roštěnky nebo zadní), sůl, mletý pepř, 100g slovenských paprik, 1-2 feferonky, 1 cibule, 100g sterilovaných okurek, worcesterová omáčka, 1-2 lžíce kečupu, olej
Postup přípravy:
Hovězí maso lehce naklepeme, osolíme, ochutíme mletým pepřem a nakrájíme na nudličky (hranolky). Pokapeme olejem, přidáme několik kapek worcesterové omáčky, promíchneme a necháme chvíli odležet.
Mezitím si nakrájíme papriky na nudličky, okurky na tenké nudličky, cibuli na tenké půlkroužky a feferonku nadrobno nasekáme.
Na rozpáleném oleji orestujeme půlkroužky cibule, přidáme maso a zprudka orestujeme, až maso zšedne. Přidáme feferonku, trošku podlijeme a dusíme téměř doměkka. Přidáme ostatní suroviny a když je maso měkké, dochutíme a odstavíme.
Podáváme s hranolky nebo pečivem.
Další recepty:
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Kuře na paprice se smetanou která vytvoří omáčku.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Recept na moravské kynuté koláče které by neměly při pečení příliš ztmavnout.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Kuře po staročesku chutná s bramborovou kaší a kompotem.
Kachní roláda pečená.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí plátky na houbách v troubě můžeme osolit a rovnou podávat.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Smažený sýr s hranolkami
Masové hranolky s paprikami osloví jedlíky svou chutí.