Recepty

Recepty > polévky > masová rajská polévka

Masová rajská polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g mletého masa, 1 malá plechovka rajského protlaku, 1 malá sklenička zeleninového leča, 1 cibule, hrst pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel), sůl, mletý pepř, skořice, nové koření, olej, 1-2 lžíce jíšky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na malém množství oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme do zhnědnutí. Osolíme, opepříme, přidáme protlak a lečo, promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme kořenovou zeleninu a 2 kuličky nového koření, přidáme jíšku a 10-15 minut povaříme. Krátce před koncem vaření přidáme špetku skořice, případně podle chuti dosolíme. Při podávání na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Hovězí vývar se zeleninou do nějž vrátíme hovězí maso.
Krémová česnečka z mléka.
Rajčatová polévka s noky které zavaříme.
Plněná mexická tortilla s fazolovou náplní.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Palačinky s masovou náplní usmažíme.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Rajská omáčka s hovězím masem nakrájeným na plátky.
Mexická tortila s kuřecím masem

Recepty
Motto

Masová rajská polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.