Recepty > polévky > máslové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, sůl, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 100 g krupice
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se solí, přidáme k němu vejce, mléko a krupici a dobře vařečkou vypracujeme. Navlhčenou lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky, které povaříme v polévce asi 3-4 minuty.
Další recepty:
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Máslové pusinky jsou vánoční cukroví.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku a petrželku.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Knedlíčky do polévky z hrubé mouky
Máslové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.