Recepty > kuře > mandlová nádivka
Potřebné suroviny:
120 g másla, 5 vaječných žloutků, 6 žemlí, 250 ml mléka, 100 g mandlí, sůl, muškátový květ, 5 bílků na sníh
Postup přípravy:
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Změklé máslo našleháme na žloutky, pak do tohoto základu zamícháme žemle a spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle. Vše okořeníme solí a muškátovým květem a doplňujeme dobře ušlehaným sněhem z bílků, který jen po částech do nádivky zlehka zamícháme.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla mandlová nádivka přináší na talíř svoji chuť.