Recepty

Recepty > kuře > mandlová nádivka

Mandlová nádivka

Potřebné suroviny:

120 g másla, 5 vaječných žloutků, 6 žemlí, 250 ml mléka, 100 g mandlí, sůl, muškátový květ, 5 bílků na sníh

Postup přípravy:

Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Změklé máslo našleháme na žloutky, pak do tohoto základu zamícháme žemle a spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle. Vše okořeníme solí a muškátovým květem a doplňujeme dobře ušlehaným sněhem z bílků, který jen po částech do nádivky zlehka zamícháme.

Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Pečený krocan recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla mandlová nádivka přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.