Recepty > omáčky > majonéza bez vajec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 ml mléka (stačí polotučné), marináda, 100 ml oleje
Můžeme dochutit: citronová šťáva, sůl, mletý pepř, plnotučná hořčice, sojová omáčka
Jak připravit tento recept:
Do vysoké nádoby nalijeme mléko a tyčkovým mixerem vyšleháme za pomalého přikapávání oleje do pěny. Pokud je pěna málo hustá, přidáme ještě trochu oleje. Nakonec dochutíme podle individuání chuti například hořčicí, pepřem, solí, sojovou omáčkou, citronovou šťávou apod.
Také můžeme do připravené majonézy přidat nakrájenou cibuli a nakrájené kyselé okurky a připravit si tak tatarskou omáčku.
Další recepty:
Nivová omáčka s těstovinami.
Losos s křenovou omáčkou a opékanými brambory.
Dvoubarevná bábovka bez vajec pečená při 175 °C.
Majonéza z originálních ingrediencí.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Kuře na estragonu ke kterému přilijeme vývar ze slepičího bujónu.
Žampionová polévka s koprem okyselíme a můžeme podávat.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Pečený krocan upečený za častého podlévání šťávou.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potíráme marinádou.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Bylinková majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje majonéza bez vajec a recept na přípravu.