Recepty

Recepty > polévky > maďarská selská cibulačka

Maďarská selská cibulačka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g cibule, 2 lžíce sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 rohlík, sýr na strouhání, polévkové koření, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmažíme na polovině másla nebo sádla dorůžova. Přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku, do které přidáme mletou papriku. Krátce zamícháme, přilejeme vodu, osolíme a vaříme 20 minut. Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na zbylé polovině tuku dorůžova. Dáme na misku na stůl, ve druhé misce podáváme strouhaný sýr. Každý si přidá do cibulačky podle své chuti.

Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Polévka cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Ochutnejte recept maďarská selská cibulačka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.