Recepty

Recepty > polévky > maďarská polévka

Maďarská polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžička mleté papriky, 2 brambory, 200 g uzeniny, sůl, oregano, 4 stroužky česneku, 1 kostka masoxu, 2 dl smetany, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájené oloupané syrové brambory. Mírně podlijeme a podusíme do změknutí. Přidáme nakrájenou uzeninu, ochutíme utřeným česnekem, oreganem, přidáme masox a zalijeme litrem studené vody. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a nalijeme do polévky. Povaříme ještě asi 5 minut. Při podávání na talíři posypeme petrželkou.

Další recepty:
Fazolový krém s ořechy ozdobte nasekanou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Polévka fazolový krém s nasekanou pažitkou.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Rajská polévka s těstovinami a lžičkou cukru.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Tvarohová pomazánka s ořechy kterou podáváme s máslovými sušenkami.
Maďarská rybí polévka halászlé se připravuje z kapřího masa.
Játrová omáčka s rýží uvařenou dle návodu.
Fazolový guláš s dýní kterému necháme prolnout chutě.
Maďarská fazolačka z bílých fazolí

Recepty
Motto

Maďarská polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.