Recepty > omáčky > limetková omáčka na lososa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 limetka, 4 salátové listy, 4 kousky mraženého chřestu, 4 snítky kopru, 60 g másla, 2 vaječné žloutky, sůl, 300 ml bílého vína, na špičku nože kurkumy, 4 filety z lososa, 4 plátky citronu
Jak připravit tento recept:
Z limetky vymačkáme šťávu. Chřest omyjeme spolu se salátem a koprem a necháme okapat. Ve vodní lázni vyšleháme vaječné žloutky a postupně přiléváme 150 ml bílého vína. Pokračujeme ve šlehání, dokud směs nezhoustne a poté vmícháme 3/4 rozehřátého vlažného másla. Ochutíme solí, limetkovou šťávou a přibarvíme špetkou kurkumy. Hotovou omáčku ponecháme v chladnoucí vodní lázni pod pokličkou a občas ji promícháme. Mezitím uvaříme v páře chřest téměř doměkka. Lososa opláchneme a osušíme. Na pánvi ve zbylém rozehřátém másle lehce osmažíme filety lososa ze všech stran. Poté do pánve přilijeme zbylé bílé víno, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme asi 7 minut doměkka (během dušení lososa jednou obrátíme). Na talíře nalijeme omáčku, na kterou rozdělíme plátky lososa. Každou porci ozdobíme listem salátu, chřestem, koprem a plátkem citronu a jako přílohu podáváme brambory.
Další recepty:
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Koprová omáčka se smetanou.
Krabí polévka se přímo nabízí k ochucení provensálským kořením.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Omáčka na špagety z rajčat rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Mořská polévka s koriandrem.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Lososová polévka s nadrobno nasekanou petrželku.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou smícháme a dochutíme.
Italské špagety podle tohoto receptu se připravují špagety v Itálii.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Tatarák z lososa a nivy.
Limetková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje limetková omáčka na lososa a recept na přípravu.