Recepty > omáčky > limetková omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 limetky, 150 ml bílého vína, 2 vaječné žloutky, 40 g másla, kurkuma
Jak připravit tento recept:
Připravíme si vodní lázeň, ve které vyšleháme vaječné žloutky a za stálého míchání postupně přiléváme bílé víno. Když směs zhoustne, opatrně vmícháme rozehřáté máslo, přidáme šťávu z limetek a přibarvíme špetkou kurkumy. Důkladně promícháme a před podáváním udržujeme ve vodní lázni. Omáčku podáváme ke všem druhům ryb a mořských plodů.
Další recepty:
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Omáčka na špagety z rajčat rozmixujeme, osolíme a okyselíme.
Krabí polévka se přímo nabízí k ochucení provensálským kořením.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Smetanová česneková polévka s osmaženými houskovými kostičkami.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou smícháme a dochutíme.
Italské špagety podle tohoto receptu se připravují špagety v Itálii.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Rajská polévka z protlaku do které zavaříme drobné těstoviny.
Omáčka z lanýžů
Dozvíte se zde, jak se připravuje limetková omáčka a recept na přípravu.