Recepty > čínská kuchyně > lilek po sečuánsku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lilek, 1 cibule, 2 zelené papriky, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 1/2 kostky bujónu, 1 lžička škrobové moučky (solamylu), 1 lžička zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, cukr, sůl a pepř, ocet, olej
Postup přípravy:
Nejprve připravíme lilek tak, že ho podélně rozkrojíme, osolíme a necháme přibližně půl hodiny odstát. Poté z lilku vymačkáme přebytečnou vodu, opláchneme ho studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky stejně jako cibuli a papriku. Na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, následně přidáme prolisovaný česnek a lilek, zázvor, nakonec papriku a chilli papričku, podlijeme trochou vody, vložíme bujón a vše společně podusíme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, cukrem a octem, je-li třeba, osolíme dle chuti.
Další recepty:
čínské nudle, kyselé zelí na čínský způsob, hlíva ústřičná v čínském karamelu, dušené žampiony s bambusem
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.