Recepty

Recepty > zeleninové > lilek po řecku

Lilek po řecku

Potřebné suroviny:

4 menší lilky, 2 větší červené papriky, 2 velká rajčata, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, svazek zelené petrželové natě, 1 lžička sušené máty (nebo čerstvá), mletý pepř, sůl, mletá skořice, nové koření, 5 lžic olivového oleje, větší hrst černých oliv, 200 g fety

Postup přípravy:

Zeleninu rozkrojíme, zbavíme semeníku a z rajčat a lilků vydlabeme dužinu. V kastrolu rozehřejeme 3 lžíce oleje a zpěníme cibulku a česnek.Přidáme dužinu z rajčat a lilků a opékáme. Okořeníme, osolíme, přidáme olivy a prohřejeme.Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a sýr a směsí naplníme zeleninu.Rozložíme ji na plech potřený zbytkem oleje, podlijeme a pečeme v rozehřáté troubě při 240 °C asi 30 minut.

Další jídla:
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Cuketa na kari s rýží.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketové zelí dusíme.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Kuře po řecku

Recepty
Motto

Lilek po řecku pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.