Recepty > moučníky a dezerty > ledová káva
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr vody, 5 lžic instantní kávy, 4 lžíce cukru, led, vanilková zmrzlina, šlehačka
Recept na přípravu:
Do litrové skleněné dózy nalijeme 0,5 litrů vody. Přisypeme lžíce kávy a cukru a dobře rozmícháme. Přilijeme zbytek vody a doplníme dózu ledem. Necháme v ledničce vychladit. Naléváme do jednotlivých sklenic, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny. Dozdobíme šlehačkou. Podáváme s dlouhou lžící a brčkem.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Kachna na medu s broskvemi.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Ledová káva vykouzlí v ústech lahodnou chuť.