Recepty

Recepty > zeleninové > lečo v pomalém hrnci

Lečo v pomalém hrnci

Potřebné suroviny:

papriky, cibule, rajčata, špekáčky, vejce, sůl - vše v množství podle toho, kolik chceme porcí.

Postup přípravy:

Všechny suroviny nakrájíme a mimo vajec vložíme do nádoby pomalého hrnce. Vaříme na high asi 2,5 hodiny, pak pokud je třeba ještě přisolíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Promícháme a dovaříme ještě asi 30 minut.

K leču podáváme jako přílohu chléb, pečivo, brambory nebo rýži.

Další jídla:
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Cuketové zelí dusíme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Jablka v županu posypeme po upečení moučkovým cukrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Pohanková kaše na sladko se strouhaným perníkem.
Bramborové karbanátky osmažíme dozlatova.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Recept na kuřecí lečo

Recepty
Motto

Lečo v pomalém hrnci osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.