Recepty

Recepty > polévky > kyselá houbová polévka se škvarečky

Kyselá houbová polévka se škvarečky recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

máslo, mouka, kelímek zakysané smetany, kelímek sladké smetany, 300-500 g mražených nebo čerstvých hub, sůl, mletý pepř, vegeta, drcený kmín, ocet, 1-2 rozšlehané vejce, 200-300 g anglické slaniny, 2-3 vařené brambory, trocha kopru

Recept na přípravu:

Nejprve si z másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalijeme trochou studené vody a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dolijeme 1,5 - 2 litrem vody, přidáme nakrájené houby, obě smetany, chvíli vaříme, dochutíme solí, pepřem, vegetou, kmínem a octem, aby měl vývar sladko-kyselou chuť a vmícháme rozšlehaná vejce. Vedle na pánvičce bez tuku smažíme najemno nakrajenou anglickou slaninu dostatečně dlouho, až se nám vytvoří malé škvarečky. Ty pak spolu s vypečeným tukem přidáme na téměř samý závěr do polévky spolu s na kostičky nakrájenými vařenými brambory. Necháme ještě minutku projít varem, přidáme kopr a můžeme podávat.

Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Česnečka s bramborami prostě chutná.
Plněná mexická tortilla doma dělaná.
Kapustnica - slovenská zelňačka do níž přidáme klobásu.
Houbová omáčka se smetanou hotovou ji dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Mexická tortila s kuřecím masem - vše zabalíme a ihned podáváme.
Česnečka z pěti stroužků.
Houbová polévka se smetanou z čerstvých hub.
Zeleninová polévka chutná.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Zeleninová polévka s podmáslím

Recepty
Houbová polévka

Ochutnejte recept kyselá houbová polévka se škvarečky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.