Recepty > polévky > kyselá houbová polévka se škvarečky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, mouka, kelímek zakysané smetany, kelímek sladké smetany, 300-500 g mražených nebo čerstvých hub, sůl, mletý pepř, vegeta, drcený kmín, ocet, 1-2 rozšlehané vejce, 200-300 g anglické slaniny, 2-3 vařené brambory, trocha kopru
Recept na přípravu:
Nejprve si z másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou zalijeme trochou studené vody a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dolijeme 1,5 - 2 litrem vody, přidáme nakrájené houby, obě smetany, chvíli vaříme, dochutíme solí, pepřem, vegetou, kmínem a octem, aby měl vývar sladko-kyselou chuť a vmícháme rozšlehaná vejce. Vedle na pánvičce bez tuku smažíme najemno nakrajenou anglickou slaninu dostatečně dlouho, až se nám vytvoří malé škvarečky. Ty pak spolu s vypečeným tukem přidáme na téměř samý závěr do polévky spolu s na kostičky nakrájenými vařenými brambory. Necháme ještě minutku projít varem, přidáme kopr a můžeme podávat.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a brambory.
Česnečka s bramborami prostě chutná.
Plněná mexická tortilla doma dělaná.
Kapustnica - slovenská zelňačka do níž přidáme klobásu.
Houbová omáčka se smetanou hotovou ji dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Mexická tortila s kuřecím masem - vše zabalíme a ihned podáváme.
Česnečka z pěti stroužků.
Houbová polévka se smetanou z čerstvých hub.
Zeleninová polévka chutná.
Kuřecí nudličky s rýží z řízků.
Zeleninová polévka s podmáslím
Ochutnejte recept kyselá houbová polévka se škvarečky.