Recepty > polévky > květákový krém Dubarry
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g květáku, 1 středně velká rozvařivá brambora, 500 ml plnotučného mléka, 250 ml čistého vývaru, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, trocha čerstvého mletého muškátového oříšku, trocha citrónové šťávy, 125 ml smetany ke šlehání, 1 žloutek, několik snítek kerblíku nebo sekaná petrželka
Recept na přípravu:
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko a masový vývar. Vložíme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut. Květák v tekutině rozmixujeme, případně ještě procedíme přes síto, aby byl krém co nejjemnější. Osolíme, opepříme, okořeníme a ochutíme citrónovou šťávou. Dobře rozšleháme smetanu a žloutek. Směsí krém zahustíme, ale nevaříme, pouze prohřejeme. Květákový krém Dubarry podáváme ozdobený kerblíkovými lístky nebo sekanou petrželkou.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Normandský květákový krém
Květákový krém Dubarry má své chuťové kouzlo.