Recepty > zeleninové > květákové placky
Potřebné suroviny:
1 středně velký květák, 2 vejce, 1-2 lžíce hladké mouky, špetka grilovacího koření, sůl, pepř, můžeme i česnek, hrst strouhanky, můžeme přidat i na kousky nakrájenou šunku
Postup přípravy:
Květák uvaříme v osolené vodě. Necháme chvíli vychladnout a poté ho nastrouháme nebo pomačkáme vidličkou. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, koření a tvoříme placičky, které buď opékáme na pánvi nebo upečeme v troubě na pečícím papíře.
Další jídla:
Placky z dýně Hokaido s čerstvým zeleninovým salátem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Pečená dýně Hokkaido s brambory přelijeme ji kysanou smetanou s bylinkami.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Francouzské kuře s lilkem
Květákové placky rozezní chuťové pohárky.