Recepty > polévky > květáková polévka s žemlí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g květáku, 40 g hladké mouky, 40 g másla, sůl, petrželka, 1 žemle, 20 g oleje
Recept na přípravu:
Květák uvaříme v 1,5 litru osolené vody téměř doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou pomalu vmícháme do vývaru s květákem. 15 minut povaříme a nakonec přidáme sekanou petrželku. Žemli nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji a podáváme k hotové polévce.
Další recepty:
Bílá polévka s vajíčkem které v talíři přelijeme.
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Květáková polévka - květák uvaříme doměkka...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou, které mu dají sametovou chuť.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Slepičí vývar s vajíčkem a rýží kterou uvaříme doměkka.
Hustá květáková polévka - do hrnce nastrouháme květák...
Kuřecí směs s vajíčkem podáváme s bramborovou kaší.
Hladká polévka s bramborem a vajíčkem
Ochutnejte recept květáková polévka s žemlí.