Recepty

Recepty > polévky > květáková polévka s křenem

Květáková polévka s křenem

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvý květák, křen, mléko, jablko, hladká mouka, máslo, cukr, kari koření, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Květák očistíme, rozebereme na jednotlivé růžičky a důkladně opereme. Dáme do kastrolu s osolenou vodou a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Potom jej necháme na sítku okapat a vývar dáme stranou. Květák, mléko a část vývaru rozmixujeme a uvedeme do varu. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a nahrubo je nastrouháme. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku a polévku za stálého míchání zahustíme. Nakonec do polévky přidáme nastrouhané jablko, strouhaný křen, kari koření a podle chuti sůl, pepř a cukr.

Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Hustá květáková polévka

Recepty
Motto

Květáková polévka s křenem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.