Recepty

Recepty > kuře > kuřecí závitky s vinnou klobásou

Recept na kuřecí závitky s vinnou klobásou

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 plátky z kuřecích prsíček, 200 vinné klobásy, 150 ml bílého vína, 2 lžíce zakysané smetany, petrželka, olej, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Klobásu vymačkáme do misky, přidáme nadrobno pokrájenou petržel a ochutíme solí a pepřem. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky rozložíme směs z klobásy a svineme. Závitky upevníme jehlou nebo párátkem a osmažíme na rezehřátém oleji. Podlijeme vínem a trochou vody a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Závitky vyjmeme a do výpeku přidáme 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany. Krátce prohřejeme a podáváme.

Další jídla:
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Hříbky na slanině podusíme do změknutí.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Boršč s klobásou, do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Kuře na kari koření a smetaně.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Kuřecí játra na slanině

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí závitky s vinnou klobásou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.