Recepty > kuře > kuřecí závin plněný vaječnou náplní s uzeninou a hráškem
Potřebné suroviny:
1 větší kuře o hmotnosti asi 1,5 kg, na pečení 50 g slaniny, 20 g másla
Náplň: 30 g másla, 150 g netučné uzeniny, 4 vejce, 2 lžíce sterilovaného hrášku, sůl, petrželka
Postup přípravy:
Kuře nařízneme podél hřbetní kosti a dále ostrým nožem maso od kostí opatrně uvolňujeme a vykosťujeme. Vykostěný plát nebo části masa s kůží zlehka naklepeme a klademe na prkénko těsně vedle sebe, případně i nepatrně přes sebe. Maso osolíme, potřeme připravenou nádivkou, opatrně stáčíme a svážeme po délce i šířce nití. Na pekáček dáme nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Připravený závin na ní opečeme, přidáme ještě kousek másla a trochu podlijeme vývarem z kostí a kůží nebo teplou vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Během dušení maso obracíme. Pak sejmeme pokličku a maso opečeme. Při pečení maso na povrchu poléváme šťávou a podléváme vodou nebo vývarem.
Nejlépe se dá krájet za studena. Pak teprve můžeme sejmout nitě a krájet.
Další jídla:
Palačinky jsou rychle připraveny.
Slepice na paprice s těstovinami.
Kuřecí náplň do tortily doplníme čerstvou zeleninou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře se sýrem zalijeme smetanou a dopečeme.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolky.
Pečené kuře s nádivkou pečeme v mírně horké troubě.
Sýrový závin z listového těsta k čaji.
Pikantní kuřecí stehýnka podlijeme trochou vody.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Irský hrnec podlitý vývarem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Jablečný závin z listového těsta
Recept na přípravu jídla kuřecí závin plněný vaječnou náplní s uzeninou a hráškem přináší na talíř svoji chuť.