Recepty > polévky > kuřecí vývar s fazolkami, saturejkou, celerem a širokými nudlemi
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kuřecí skelety, 2,5 litry vody, lžička soli, 2-3 stonky oloupaného pokrájeného řapíkatého celeru, 1/2 pokrájeného pórku nebo cibule, saturejka, 2-3 stroužky česneku, 1 balíček zmražených fazolek, 150 g nudlí nebo flíčků, pažitka, petrželka
Recept na přípravu:
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme. Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl. Když se polévka začne vařit, stáhneme ji na menší výkon a pomalu necháme vaříme doměkka. Měkké skelety a zeleninu vyjmeme a vývar přecedíme přes jemné sítko. Přidáme zmražené fazolky, obrané a pokrájené maso ze skeletů, pokrájenou zeleninu a ještě krátce provaříme. Ve druhé nádobě uvaříme podle návodu flíčky nebo nudle doměkka, které přidáme do polévky. Nakonec do polévky přidáme čerstvé bylinky.
Další recepty:
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla.
Uzená fazolová polévka z tlakového hrnce.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept kuřecí vývar s fazolkami, saturejkou, celerem a širokými nudlemi.