Recepty > polévky > kuřecí vývar načerveno
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Vývar: kuřecí skelety (alespoň dva), voda, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, 1 mrkev, kousek celeru
Dále budeme pořebovat: 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 mrkev, celer, kousek brokolice, zavářkové těstoviny (ideálně široké nudle nebo fleky), polovina červené papriky, jarní cibulka, sůl
Recept na přípravu:
Kuřecí skelety zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl a očištěnou zeleninu a na mírném ohni pomalu uvaříme silný vývar. Když je vývar hotový, scedíme jej přes síto, z kostí obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Čistý vývar vrátíme na oheň. Z oleje a mouky připravíme zlatavou jíšku. Stáhneme ji z ohně, přisypeme mletou papriku a promícháme. Zalijeme naběračkou vývaru, řádně prošleháme a přilijeme do hrnce s vývarem. Přivedeme k varu a necháme mírně probublávat asi 20 minut za občasného zamíchání. Mrkev a celer očistíme, nastrouháme na nudličky a společně s růžičkami brokolice přidáme do vroucího vývaru. Vsypeme těstoviny a 7 minut zavaříme. Nakonec přidáme nakrájené maso, dochutíme a podáváme. Na talíři posypeme nadrobno pokrájenou paprikou a zelenou částí jarní cibulky.
Další recepty:
Fazolová polévka z hnědých fazolí.
Česnečka se šunkou ze dvou paliček.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Polévka z hříbků mohou být i mražené nebo sušené.
Zelňačka na jejíž přípravu použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Slepičí vývar s vajíčkem - vývar ze slepice přecedíme.
Slepičí vývar připravíme z celé slepice.
Česnečka se sýrovými knedlíčky - nejprve si připravíme vývar.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky - připravíme ji z poloviny slepice.
Česnečka z pěti stroužků.
Fazolová polévka z bílých fazolí
Ochutnejte recept kuřecí vývar načerveno.