Recepty > kuře > kuřecí proužky ve smetanové omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 1 větší cibule, 500 ml smetany, olej, sůl, hladká mouka nebo hotová jíška, těstoviny
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, kterou jsme si předtím nakrájeli nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme k cibulce. Restujeme, dokud maso nezměkne a poté vše podlijeme smetanou a necháme chvíli provařit. Smetanovou omáčku můžeme zahustit hladkou moukou nebo hotovou světlou jíškou. Podáváme s těstovinami, které uvaříme al dente.
Další jídla:
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potřeme výpekem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou, kterou ho přelijeme.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání polít šťávou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Masové kuličky v rajské omáčce dochutíme citronovou šťávou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Zapečená kuřecí stehna posypeme zbytkem sýra.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí proužky ve smetanové omáčce.