Recepty

Recepty > kuře > kuřecí proužky ve smetanové omáčce

Kuřecí proužky ve smetanové omáčce recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

500 g kuřecího masa, 1 větší cibule, 500 ml smetany, olej, sůl, hladká mouka nebo hotová jíška, těstoviny

Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, kterou jsme si předtím nakrájeli nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme k cibulce. Restujeme, dokud maso nezměkne a poté vše podlijeme smetanou a necháme chvíli provařit. Smetanovou omáčku můžeme zahustit hladkou moukou nebo hotovou světlou jíškou. Podáváme s těstovinami, které uvaříme al dente.

Další jídla:
Kuřecí řízky v tatarské omáčce podáváme s bramborovou kaší jako přílohou.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Vepřové nudličky na víně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru potřeme výpekem.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou, kterou ho přelijeme.
Rychlé kuřecí plátky můžeme při podávání polít šťávou.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Masové kuličky v rajské omáčce dochutíme citronovou šťávou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Vepřové plátky na žampionech podáváme s brambory.
Zapečená kuřecí stehna posypeme zbytkem sýra.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm kuřecí proužky ve smetanové omáčce.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.