Recepty > polévky > kuřecí polévka se žampiony a karotkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuře, čerstvé žampióny, karotka, smetana, hladká mouka, máslo, čerstvá pažitka, vegeta, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Kuře důkladně očistíme, omyjeme, vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Hotové kuře vyjmeme a vývar procedíme. Mezitím opláchneme a očistíme žampióny a nakrájíme je na plátky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Ve vyšším hrnci rozpálíme máslo a žampióny s nastrouhanou mrkví na něm osmahneme. Přisypeme mouku a za stálého míchání vše orestujeme. Do takto připraveného základu nalijeme scezený kuřecí vývar, metličkou pečlivě promícháme a necháme povařit. Kuřecí maso obereme od kosti a nakrájíme ho na menší kousky. Přidáme je do polévky a vaříme ještě asi deset minut. Pak polévku zjemníme smetanou a dochutíme vegetou, nasekanou pažitkou a necháme ještě krátce povařit. Hotovou polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Další recepty:
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Kuřecí polévka se žampiony
Kuřecí polévka se žampiony a karotkou má své chuťové kouzlo.