Recepty > polévky > kuřecí polévka s rýží
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecí křídla, kuřecí krk, kuřecí drůbky, kůže z kuřete, cibule, rýže, petržel, mrkev, celer, olej, polévkové koření, vegeta, feferonky, čerstvá zelená petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Do hrnce se slanou vodou vložíme krk, křídla, drůbky i kůže z kuřete a vše uvaříme doměkka. Maso obereme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli a feferónku. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Dobře promícháme a podlijeme vývarem z kuřete. Přidáme propláchnutou rýži a povaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme pokrájené kuřecí maso, společně prohřejeme a dochutíme polévkovým kořením, vegetou a solí. Jednotlivé porce polévky na talířích zdobíme sekanou čerstvou petrželkou.
Další recepty:
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Thajská kuřecí polévka
Kuřecí polévka s rýží má své chuťové kouzlo.