Recepty > polévky > kuřecí polévka s rajčaty
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuře, kuřecí žaludky, cibule, česnek, mrkev, dlouhozrnná rýže, konzervovaná krájená rajská jablíčka, citrón, čerstvá máta, čerstvá petrželka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Kuře rozkrojíme na čtyři části, omyjeme ho, osušíme, potřeme citrónovou šťávou a osolíme. Pokrájíme cibuli a mrkev, spolu s kuřetem a kuřecími žaludky zalijeme vodou a dusíme asi dvě hodiny. Pak maso vyjmeme, obereme od kůže a kostí a pokrájíme na menší kousky. Spolu s pokrájenými rajskými jablíčky a rozmačkaným česnekem vrátíme zpět do polévky. Vaříme dále tak dlouho, dokud se z polévky stane takřka jednotná krémová hmota. Nakonec dochutíme pepřem a solí a přidáme jemně sekanou mátu a petrželku. Polévku podáváme těsně po dovaření, dokud je ještě horká.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Smetanová kuřecí polévka ozdobená petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Kuřecí ragú hodinu dusíme.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Pečené krůtí krky podáváme s brambory.
Thajská kuřecí polévka
Kuřecí polévka s rajčaty má své chuťové kouzlo.